Grøn dressing

Grøn dressing

Her får du en opskrift på en grøn dressing beståndende af avocado, friske koriander, lime og cashewnødder. Dressingen passer perfekt til salater eller som dip til grøntsagsstænger eller mexicanske retter.

Ingrediensvalg

Der er lidt forskelligt hvordan folk ønsker at bruge cashewnødder i opskrifter. Nogle lader dem stå i blød i vand i nogle timer inden brug, så de får en helt glat konsistens. Personligt er jeg glad for en smule bid, så jeg har valgt ikke at gøre dette til at lave grøn dressing, men blot blendet dem som de er.

Jeg har brugte friske koriander i denne dressing. Jeg ved at koriander skiller vandene for mange, så er du ikke den store koriander person, så kan du skifte dette ud med eksempelvis persille.

Der skal i opskriften bruges 1/2 dl. væske (+ – afhængig af hvordan du ønsker konsistensen skal være). Jeg har i opskriften brugt havremælk. Du kan dog sagtens anvende olivenolie, vand eller en anden plantemælk til opskriften, valget er op til dig.

STAVBLENDER ELLER ALMINDELIG BLENDER?

Personligt er jeg utrolig glad for min stavblender fra Bamix som jeg har haft i godt 5 år. (reklamelink). Jeg foretrækker at bruge denne frem for en almindelig blender, da den er meget lettere at rengøre, og har lettere ved at blende ting som ikke er så vandholdige, som en blender kan have svært ved at blende. Så har du en stavblender, vil jeg anbefale dig at bruge denne til opskriften.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter som er allergivenlige, fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til enhver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Grøn dressing

Grøn dressing

Mygreenkitchen
Grøn dressing med avocado, friske koriander, lime og cashewnødder.
Perfekt til salater, som dip til grøntsager eller mexicanske retter. 
Ret Dip, Dressing, Tilbehør
Antal 2 personer

Udstyr

 • Stavblender og blenderglas

Ingredienser
  

 • 1 håndfuld friske koriander
 • 1 mellemstor moden avocado
 • 1 dl. cashew nødder
 • 1/2 dl. væske (plantemælk, olivenolie eller vand)
 • saften fra 1/2 lime
 • salt og peber

Sådan gør du
 

 • Rens korianderne og fjern skal og kerne fra avocadoen.
  Hæld alle ingredienserne i et blenderglas og blend det med en stavblender til du opnår den ønskede konsistens.
  TIP: Tilsæt evt. mere væske hvis du ønsker tyndere konsistens.
 • Opbevar på køl.
Keyword Soyafri, Vegansk, Glutenfri, Mælkefri,, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering