Grøn smoothie
Grøn smoothie kræver hverken særlig meget tid og er nemt at lave. Der er meget delte meninger i forhold til smoothies, hvilket skyldes frugtsmoothiens høje sukkerindhold. Men i min optik kan en smoothie laves på RIGTIG mange måder, hvorpå du kan kombinere både frugt og grønt i din smoothie. Sørger man for at en smoothie ikke kun indeholder frugt, kan man på den måde lave en sund, nem og lækker morgen- eller mellemmåltid propfyldt med vitaminer og mineraler.
Faktisk har frugt og grønt den egenskab at det kan reducerer risikoen for forhøjet blodtryk, diabetes og fedme. Anbefalinger lyder at du gerne skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Er du en af dem, som kæmper med at spise nok af eksempelvis selleri, kål, spinat eller broccoli er smoothie den perfekte løsning på netop det problem. Smid det i en blender, tilsæt dine yndlingsfrugter og tilsæt evt. lidt lakridspulver, ingefær, kakao, dadler eller nøddesmør, og Wupti så har du en sund og smagfuld grøn smoothie.
Hvilken væske skal jeg bruge?
Du kan faktisk tilsætte lige den væske, du ønsker. Vand er godt at bruge, fordi den ingen farve har, og så tilføjer den ikke ekstra kalorier. Vil du f.eks. lave en greenie, kan du tilsætte vand, så smoothien forbliver grøn og ikke mælkehvid.
Mælk er god at bruge i dessertagtige smoothies med bær, da den giver en lækker cremet konsistens. Du kan også tilsætte alle former for juice, hvis du ønsker lidt ekstra smæk på frugtsmagen.
SMOOTHIES VS. JUICES
Det skal siges at der er stor forskel på juice og smoothies. Når du juicer filtrerer du en masse frugt- og grøntsagskød fra. Dette betyder, at du må den måde kan gå glip af både mættende og gode fibre. Derfor er jeg personligt mere til smoothie, som jeg laver i en blender, hvor jeg altså får det hele fra frugterne og grønsagerne med. Særligt kostfibrene, som er et vigtigt næringsstof. Fibrene hjælper tarmen med at udskille affaldsstofferne og er en tro ven for tarmen.
DRIKKE SMOOTHIE VS. SMOOTHIE BOWL
Faktisk kan du både lave smoothie i drikke version men også som smoothie bowl. Dette kan fungere som morgenmad, men fungere faktisk også rigtig godt som dessert eller eftermiddags snack.
Er du ligesom mig vild med smoothie bowl kan du finde lidt inspiration til opskrifterne her.
ALLERGENER
Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Grøn smoothie
Ingredienser
- 1 stor banan
- 1/2 mellemstor avocado
- 100 g. mango (frossen)
- 50 g. blomkålsris (frossen)
- 50 g. spinat (frossen)
- 125 g. squash (grøn eller gul)
- 1/2 mellemstor lime (saften)
- 1 stor medajoon daddel
- 1/2 tsk. spirulina (pulver)
- 5 stk. valnødder
- 3 dl. mandelmælk
Sådan gør du
- Forbered alle ingredienserne. Husk at fjerne stenen fra dadlen.
- Hæld alle ingredienserne i blenderen og blend til en ensartede konsistens.
- Hæld smoothien op i 2 serveringsglas. Pynt evt. med din yndlingstopping. Jeg bruger gerne kokosflager og frisk mango. Smoothien kan både drikkes eller spises med ske, det er op til dig 🙂