Havregrød med bagte æbler og mandler
Havregrød med bagte æbler og mandler er en perfekt måde at starte dagen på. Det er en morgenmad der er let at gå til. Det eneste du skal om morgenen er at snitte et par æbler, og stege dem på panden, og lave en omgang havregrød, så har du en lækker og smagfuld morgenmad.
Havregrød er en nem og nærende morgenmad. Det holder dig mæt i flere timer, og kan laves på tusindvis af måder. Top grøden med bl.a. friske bær og frugter eller en hjemmelavet og sprød granola.
Ingrediensvalg:
Til denne havregrød med bagte æbler og mandler bruger jeg blandt andet kokosvand, som væske til at lave min havregrød. Kokosvand er fyldt med smag, og passer bare rigtig godt til havregrød. (reklamelink)
Jeg steger gerne æblerne på panden med lidt kokossukker og plantesmør, og topper grøden med bagte mandler og lidt mandelsmør (reklamelinks).
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest
Havregrød med bagte æbler og mandler
Ingredienser
Havregrød
- 1 dl. havregryn (glutenfri)
- 2 dl kokosvand
- 2 spsk. kokosmel
- 1/4 tsk. salt
Bagte æbler
- 2 mellemstore æbler (skåret i tern)
- 1 tsk. plantesmør
- 1 spsk. kokossukker
Topping
- 1 tsk. kokosmel
- 2 tsk. mandelsmør
- en lille håndfuld bagte mandler
Sådan gør du
Havregrød
- Kom havregryn, kokosvand og kokosmel i en gryde og varm det op ved middelhøj varme.
- Når grøden er færdig lægges der låg på gryden, så det står og holder sig varmt, mens du laver æblerne og mandlerne.
Bagte mandler
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft og placer mandlerne på en bageplade med bagepapir. Bag mandlerne i ovnen i ca. 10 minutter til de er sprøde og gyldne.Stil mandlerne til afkøling på køkkenbordet.
Bagte æbler
- Rens og skær æblerne i ønskede stykker. Find en pande frem og tilsæt 1 tsk. plantesmør og 1 spsk. kokossukker. Når smørret og kokossukker er smeltet hældes de snittede æbler. Rør det hele godt sammen. Lad det stå og stegte til æblerne får lidt farve.
Servering
- Placer den færdige grød i en skål.
- Pynt grøden med bagte æbler og mander, kokosmel og mandelsmør. Velbekomme 🙂