Ingefær nudler

Ingefær nudler

Smagfuld og nem ingefær nudler. Du får her en ret med masser af smag. Denne ret indeholder både masser af ingefær, hvidløg, spidskål, gulerødder og snackpeber. Retten tager ingen tid at bikse sammen, og indeholder masser af smagfulde grøntsager.

INGREDIENSVALG

Hvis du vil gerne have retten lidt stærkere, kan jeg varmt anbefale dig at bruge crispy chiliolie  (reklamelink). Crispy chiliolie har en røget smag af chili, og er bare super lækkert i retter som denne. Mange af mine gæster er blevet overrasket over den milde smag af chili den har, til trods for at det ligner en chiliolie med masser af chiliflager. Du finder ofte denne chiliolie, hos mange af de kinesiske restauranter. Jeg bruger den bl.a til peanutbutter og chili nudler og vietnamesisk salat med tofu og chili. Ja jeg bruger den sågar sammen med glutenfri linsevalfer

Selve valget nudler til ingefær nudler kommer sig ikke så nøje, så vælg den som er din favorit. Jeg har faktisk bare brugt almindelige spagetti til denne ret. Normalt bruger jeg også gerne de klassiske pad thai nudler, af mærket bamboo tree Vietnamese Rice Noodles (Bánh Phở) med en tykkelse på 3mm. Jeg har ofte disse liggende i skuffen derhjemme, da jeg både bruger dem til bl.a. pad thaipeanutbutter og chili nudler og vietnamesisk inspirerede nudler

For at give retten noget smag, er jeg glad for at anvende squid fiskesauce (reklamelink). Den er til at betale sig fra, og den har en rigtig god smag. Jeg bruger den både til mange af mine asiatiske retter og til klassisk vietnamesisk dipsauce.

Jeg har i opskriften brugt syltede ingefær. Du kan godt bruge frisk ingefær, men så skal du være opmærksom på, at du kun skal bruge svarede til 1 spsk. fintrevet ingefær. Jeg køber gerne syltede ingefær i asiatiske supermarkeder. Du kan godt finde nogle i supermarkeder, men har du et asiatisk supermarket nær dig, kan jeg virkelig anbefale dig at købe derfra, da de ofte indeholder noget mere smag. Personligt er jeg glad for at bruge disse.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter som er allergivenlige, fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til enhver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Ingefær nudler

Ingefær nudler

Mygreenkitchen
Smagfuld og nem ingefær nudler. Retten tager ingen tid at bikse sammen, og som indeholder masser af smagfulde grøntsager. 
Ret Asiatisk, Pastaret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 200 g. nudler, spagetti eller pasta (kogt)
  • 2 spsk. olie
  • 75 g. syltede ingefær (finthakkede)
  • 3 fed hvidløg (presset eller finthakkede)
  • 1 mellemstor snackpeber (snittet i mindre stykker)
  • 1/2 mellemstort spidskål (snittet i mindre stykker)
  • 3 store gulerødder (skrællede med juliettejern)
  • 3 spsk. limesaft
  • fiskesauce/fishsauce
  • sukker
  • 8 stk. forårsløg

Serveringsforslag

  • sursød sauce
  • friske koriander
  • crispy chili olie
  • lime (skåret i både)

Sådan gør du
 

  • Start med at forbered alle ingredienserne, så de er klar til komme i retten. 
  • Kog nudlerne (følg anvisning på pakken). Når de er kogte drænes de for vand og stilles til side.
  • Find en wok eller dyb pande frem og tilsæt 2 spsk. olie. Tilsæt de fint snittede syltede ingefær og de pressede hvidløg, og steg dem ved middelhøj varme i et par minutter til de er bløde. Tilsæt så det snittede grøntsager (undtagen forårsløgene) og steg videre i et par minutter.
    TIP: Pas på du ikke oversteger grøntsagerne, da de ellers bliver meget bløde.
  • Tilsæt limesaft, fishsauce, sukker og de snittede forårsløg (gem evt. lidt af toppene af forårsløgene til servering). Steg videre et par minutter og tilsæt så de kogte spagetti/nudler.
    Varm det hele godt op og placer derefter retten i 2 serveringsskåle.
  • TIP: Top evt. med lidt crispy chiliolie, friske limeskiver, friske koriander, hakkede peanuts eller sursød sauce. Velbekomme 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering