Pad thai med tofu

Hvis du elsker thailandsk mad, så elsker du helt sikkert også Pad thai.
Pad thai er en klassisk nudelret med enkelte ingredienser, der skaber en blændende smag.
Retten er farverig, eksotisk og kan findes på de thailandske gadekøkkener, restauranter og i de lokale hjem. Jeg fik selv øjenene op for Pad thai på min rejse til det nordlige Thailand.

Print opskrift
Pad thai med tofu
Pad thai
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal personer
Ingredienser
Pad thai
Pad thai sauce
Topping
  • 50 g. peanuts finthakket
  • 2 lime skåret i skiver (til pynt)
  • forårsløg (det grønne du har gemt fra tidligere)
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal personer
Ingredienser
Pad thai
Pad thai sauce
Topping
  • 50 g. peanuts finthakket
  • 2 lime skåret i skiver (til pynt)
  • forårsløg (det grønne du har gemt fra tidligere)
Pad thai
Instruktioner
  1. Kog nudlerne (læs pakkeinstruktioner). De skal koge til de er møre. Skyl dem derefter under koldt vand. (Dette forhindre nudlerne i at klistre samme)
  2. Bland ingredienserne til Pad thai saucen sammen i en skål og sæt til side. (Saucen skal bruges senere)
  3. Varm 1 spsk. olie i en stor gryde/wok ved medium høj varme.
  4. Tilsæt tofu, forårsløg og hvidløg og steg til det får en gylden farve.
  5. Fjern tofu, forårsløg og hvidløg fra gryde/wok og stil dem til side (de skal bruges senere) Tilsæt derefter lidt mere olie i gryde/wok og tilsæt derefter æggene. Æggene skal laves til scrambled eggs og deles i mindre stykker, når æggene er ved at være færdige.
  6. Skru lidt ned for varmen og tilsæt nudler, Pad thai sauce, bønnespire og de grovhakket peanuts. Sørg for at saucen bliver rørt godt rundt i hele retten.
  7. Når Pad thaien er varmet op serveres den på en tallerken, og pyntes med forårsløg (det grønne), peanuts, friske koriander og lime skiver.
Recipe Notes

Du kan også tilføje rejer og kylling til retten. 

Obs. Rejerne bliver hurtige færdige og skal derfor kun have ca. 1-2 minutter på hver side, eller indtil rosa.

Tilsæt kylling samme tid som tofu, da de skal have lige lang tid. 

Ønsker du ikke selv at lave Pad thai sauce fra bunden, kan du også bruge denne færdiglavet Pad thai sauce fra Lobo 

Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *