22. februar 2019
Pad thai med tofu
Hvis du elsker thailandsk mad, så elsker du helt sikkert også Pad thai.
Pad thai er en klassisk nudelret med enkelte ingredienser, der skaber en blændende smag.
Retten er farverig, eksotisk og kan findes på de thailandske gadekøkkener, restauranter og i de lokale hjem. Jeg fik selv øjenene op for Pad thai på min rejse til det nordlige Thailand.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 10 min |
Antal personer |
|
Ingredienser
Pad thai
- 250 g. ris nudler
- 2 spsk. olie
- 250 g. ekstra fast tofu
- 3 hvidløg presset
- 50 g. peanuts grovhakket
- 3 store æg
- 2 forårsløg skåret i tynde skiver (det grønne til pynt)
- 50 g. bønnespire
- 1 bundt koriander friske
Pad thai sauce
- 1 spsk. soja
- 3 spsk. fiske sauce
- 5 spsk. brunt sukker
- 2 spsk. ris eddike
- 1 spsk. lime saft
- 2 spsk. peanutbutter (kan undlades)
Ingredienser
Pad thai
Pad thai sauce
|
|
Instruktioner
- Kog nudlerne (læs pakkeinstruktioner). De skal koge til de er møre. Skyl dem derefter under koldt vand. (Dette forhindre nudlerne i at klistre samme)
- Bland ingredienserne til Pad thai saucen sammen i en skål og sæt til side. (Saucen skal bruges senere)
- Varm 1 spsk. olie i en stor gryde/wok ved medium høj varme.
- Tilsæt tofu, forårsløg og hvidløg og steg til det får en gylden farve.
- Fjern tofu, forårsløg og hvidløg fra gryde/wok og stil dem til side (de skal bruges senere) Tilsæt derefter lidt mere olie i gryde/wok og tilsæt derefter æggene. Æggene skal laves til scrambled eggs og deles i mindre stykker, når æggene er ved at være færdige.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt nudler, Pad thai sauce, bønnespire og de grovhakket peanuts. Sørg for at saucen bliver rørt godt rundt i hele retten.
- Når Pad thaien er varmet op serveres den på en tallerken, og pyntes med forårsløg (det grønne), peanuts, friske koriander og lime skiver.
Recipe Notes
Du kan også tilføje rejer og kylling til retten.
Obs. Rejerne bliver hurtige færdige og skal derfor kun have ca. 1-2 minutter på hver side, eller indtil rosa.
Tilsæt kylling samme tid som tofu, da de skal have lige lang tid.
Ønsker du ikke selv at lave Pad thai sauce fra bunden, kan du også bruge denne færdiglavet Pad thai sauce fra Lobo
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen