Mango chutney med tørrede mango

Mango chutney med tørrede mango

En af mine foretrukne retter at spise mango chutney med tørrede mango til er indiske retter og toast. Ja du læste rigtig en helt almindelig toast med skinke, ost og løg. Du vil blive overrasket over hvor godt det faktisk smager. Jeg lærte faktisk i en forholdvis ung alder at spise mango chutney, da min far altid har spist det meget. I kender sikkert også den klassiske wok ret med mango chutney og rosiner, som man fik i slutningen af 90erne.

Mango chutney er faktisk utrolig nem at lave! Personligt er jeg vild med en sød mango chutney med en lille smugle spice. Denne chutney er krydret med ingefær, hvidløg og frisk chili. Den får sin syrlighed fra syren i mangos samt æblecidereddiken, og den får sin sødme fra både mango, rosiner og sukker. Chutney laves stort set på samme måde, som hvis man laver frugtmarmelade, men eddike, hvidløg, ingefær og chili opvejer sødmen, hvilket gør at mango chutney passer perfekt sammen med de lidt mere salte retter.

Ingrediensvalg

Når det kommer til tørrede mango er jeg personlig rigtig glad for at anvende den fra urtekram (reklamelink). Den fungere perfekt til mango chutney. Samtidig fungere den perfekt som eftermiddags snack til min søn, som elsker tørrede mango. Jeg køber den gerne ved helsebixen (reklamelink), som på nuværende tidspunkt tilbyder gratis levering på alle ordre.

Hvad kan du bruge mango chutney med tørrede mango til?

Mango Chutney med tørrede mango er derfor perfekt at server med kød, såsom kylling, lam eller svinekød. Personligt spiser vi det rigtig tit sammen med asiatiske retter med kylling. Du kan også bruge mango chutney fortyndet med vand, til at glasere fx. kylling eller and. Chutneyen kan også serveres sammen med ost, så som fx. brie eller flødeost. Den kan også bruges som smørepålæg i en kyllingesalatsandwich, i en grillet ostesandwich eller i toast.

Nem mango chutney med tørrede mango

Hvor længe holder mango chutney sig?

Selve eddiken og og sukkeret i mangochutney fungerer som konserveringsmidler til den tørrede mango. Opbevar din mango chutney i køleskabet med låg. Hvis du vil lave en stor portion chutney, kan du konservere det på et par forskellige måder. Hvis du steriliserer et syltetøjsglas og fylder det med chutneyen, holder chutneyen sig faktisk op til to år uåbnet på et mørkt, køligt sted. Efter åbning skal den opbevares på køl, og bruges inden for to måneder.

Kan jeg fryse mango chutney?

For en endnu nemmere metode kan du faktisk fryse mangochutney i små fryseposer eller mad beholdere. Når du er klar til at spise, skal du blot sætte en portion i køleskabet og optøs natten over. Det er nemt ☺️!

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Nem mango chutney med tørrede mango

Nem mango chutney med tørrede mango

Mygreenkitchen
Ret Indisk, Tilbehør
Antal 1 glas

Ingredienser
  

  • 110 g. tørrede mango
  • 3 dl. vand + lidt ekstra ved behov.
  • 1 lille fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk. ingefær (fintrevet)
  • 1/4-1/2 frisk chili (afhængig af hvor stærk du ønsker det) (finthaket)
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. æblecider eddike
  • 1 tsk. sukker

Sådan gør du
 

  • Hæld de tørrede mango i en gryde sammen med vandet og bring det i kog. Lad det stå og småkoge i 10-15 minutter til mangoen virker møre.
  • Mens mangoen koger klargøres hvidløg, ingefær og chili.
    TIP: Smag ALTID på chilien, inden du tilsætter den, så du ved hvor stærk den er.
  • Når mangoen har kogt pureres dette gøres lettest med en stavblender. Brug evt. et mikserbærger som passer til stavblendere da dette er lettest at styre.
    Virker mango pureen for tyk tilsætter ud blot lidt vand mens du blender. Blend gerne så der forsat er lidt struktur i mangoen.
  • Hæld derefter mango puréen tilbage i gryden og tilsæt 1/2 dl. vand samt resten af ingredienserne.
  • Lad det koge op og skru derefter ned på middelvarme og lad det stå og koge lidt ind. Du kan evt. smage til undervejs jo mere du lader det koge jo kraftigere smag af hvidløg og chili får du.
    Når den har den ønskedes konsistens og smag tages gryden af komfuret og stilles til afkøling.
  • Når mango chutneyen er kold hældes den i et steriliseret glas med låg. Jeg bruger personligt gerne et sylteglas med glas låg.
    Nem mango chutney med tørrede mango
Keyword Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Vegansk


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering