Tomatsuppe med bagte mandler, bacon og ricotta

Tomatsuppe med bagte mandler, bacon og ricotta

Ja man kan jo diskutere om vejret er til tomatsuppe med bagte mandler, bacon og ricotta. Spørg du mig er svaret JA! Årsagen til dette er fordi at det er lige nu man kan få de mest smagfulde cherrytomater og bøffel tomater. Jeg elsker tomater, og så snart sæsonen virkelig træder i kraft, kan jeg ikke lade være med at lave retter med tomat.

Jeg har altid dyrket mine egne tomater både inden og indenfor drivhuset. I år har vi pillet drivhuset ned da vi i stedet ønsker en pergola, dette betyder dog ikke at tomaterne forsat stortrives, da vi har thailandske tomat planter vi har fået af min mands mor. Disse er perfekt at bruge til at lave tomatsuppe med bagte mandler, bacon og ricotta.

Kan med fordel serveres med surdejsboller eller surdejsbrød.

Inspiration

Er du ligesom mig helt vild med tomater, kan opskrifter som Surdejsbrød med avocado og langtidsbagte tomater, tomat salat. Melonsalat med mozzarella og bagt serrano og Couscous salat med soltørrede tomatepesto,mozzarella og oliven måske også fange din interesse.

ALLERGENER 

Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Tomatsuppe

Tomatsuppe med bagte mandler og ricotta

Mygreenkitchen
Lækker og cremet tomatsupper med bagte mandler, bacon og ricotta toppet med frisk basilikum.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Ret Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Bageplade 1

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 mellemstore snackpeber (halveret)
  • 2 store bøffeltomater (skåret i mindre stykker)
  • 4-6 stilke frisk timian
  • 3 cm. frisk chili
  • 4-6 fed hvidløg (fjern skrællen)
  • 1/2 mellemstor squash (skåret i 6cm tykke skiver)

Bageplade 2

  • 1 pk. bacon i skiver (bagt i ovnen)

Ekstra til suppen

  • 250 g. cherry tomater
  • 10 stk. soltørrede tomater (i glas med olie)
  • 2 tsk. sød paprika (stødt)
  • 2 tsk. oregano (tørret)
  • 2 spsk. frisk basilikum
  • 250 ml. fløde (kan erstattes med kokosmælk)
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt

Topping

  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl. bagte mandler
  • 4 spsk. ricotta

Sådan gør du
 

  • Forbered alle grøntsager, så du har det hele klar.

Bageplade 1 og 2

  • Tænd ovnen 185 grader varmluft, og find 2 bageplader frem og beklæd dem med bagepapir. Placer snackpeber, bøffeltomater, frisk chili- og timian, hvidløg og squash på den ene plade og bacon på den anden plade. Hæld lidt oliven over grøntsagerne og bag begge plader i ovnen i ca. 30 minutter
  • Hold øje med baconen undervejs. Når baconen er sprød tages den ud af ovnen og placeres på et stykke køkkenrulle.

Ekstra til suppen

  • Når grøntsagerne har bagte ovnen i 30 minutter, tages de ud og hældes over i en foodprocesser. Hæld resten af ingredienserne til suppen i foodprocessoren og blend til det får en ensartet konsistens.
    Hæld derefter suppen tilbage i gryden og varm den op, smag til med salt.
  • Server med bagte mandler, sprød bacon, ricotta og frisk basilikum.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering