Popcorn og peanutbutter snackbar
Popcorn og peanutbutter snackbar både glutenfri og vegansk.
Kender i det, man får simpelthen lyst til at prøve noget nyt. Popcorn med forskellige smage har været populær længe. fx. karamelliseret popcorn, popcorn med seasmør og saltede og søde popcorn. Men hvorfor ikke lave en snack som indeholder popcorn.
Disse popcorn og peanutbutter snackbar er utrolig lette at lave og og samtidig er de vegansk og glutenfri. Den kan laves på kort tid, og kræver ikke en masse ingredienser. Faktisk kræver den kun 4 ingredienser. Popcorn, peanutbutter, agave sirup og mørk chokolade. Som bonus har du lige en halv skål popcorn til over du kan gå og snacke af mens du laver denne snack bar.
INGREDIENSVALG
Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er VILD med peanutbutter fra Peanutbutterpusheren. Til denne opskrift har jeg brugt deres smooth peanutbutter (reklamelink).
Hvad angår popcorn bruger jeg gerne saltede popcorn til denne opskrift. Vælger du en vegansk udgave skal du sikre dig at der ikke er smør i popcornene. Til denne opskrift har jeg blot brugt popz mikropopcorn 50% mindre fedt.
Til opskriften bruger jeg en økologisk 75% mørk chokolade, de fleste mørk chokolade dur til denne opskrift, men sikre dig dog at vælge en uden mælk, hvis du ønsker en vegansk udgave.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Popcorn og peanutbutter snackbar
MygreenkitchenIngredienser
- 7 dl. færdiglavet popcorn (obs. på veganske uden smør ved vegansk ugave)
- 75 g. agave sirup (eller ahornsirup)
- 130 g. peanutbutter
- 75 g. 75% mørk chokolade (vegansk)
- lidt ekstra peanutbutter (til pynt
Sådan gør du
- Start med at lave popcornene.
- Find så en skål frem og rør 75 g. agavesirup og 130 g. peanutbutter sammen. Tag 7 dl. popcorn og knus dem til mindre stykker med hænderne. tilsæt så popcornene til blandingen. Rør det hele godt sammen.Find et fald frem og beklæd det med bagepapir. Hæld så peanutbutter popcorn massen i og tryk det sammen med en ske som vist på billedet.
- Begynd så at smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Hæld det flydende chokolade over peanutbutter popcorn massen som vist på billedet. Stil det så på køl i minimum 1 time så chokoladen kan sætte sig.
- Når chokoladen har sat sig tages den ud og skæres i 6 lige store snackbar, varm evt. kniven op, så du får et fint snit og chokoladen ikke knækker. Pyt til sidst med lidt peanutbutter.