Veganske og glutenfri vafler med blomkål 
En allergivenlig opskrift på nemme veganske og glutenfri vafler med blomkål, lavet med kikærtemel. Helt fri for både soya, mælk, æg, gluten, nødder og havre.
Disse veganske og glutenfri vafler med blomkål er super lette at lave. Du hælder blot alle ingredienserne i en blender og mikser, og vupti så har du en vegansk og glutenfri vaffel dej. Vafler fungere rigtig godt som tilbehør, til fx. en salat, eller en indisk eller thailandsk karry ret. Samtidig fungere de også super som frokost, toppet med fx. avocado og syltede rødløg. Har du ikke lige blomkål liggende er der faktisk mange andre grøntsager du også kan bruge. Du kan fx. anvende dampede eller kogte gulerødder, pastinakker og persillerod.
INGREDIENSVALG
Disse veganske og glutenfri vafler med blomkål er lavet på kikærtemel. Personligt er jeg glad for at handle ved Helsebixen, da på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink).
Jeg bruger gerne denne kokosolie til stegning af vafler (reklamelink). Kokosolien hjælper med at vaflerne lettere slipper vaffeljernet. Det er så brand ærgerligt at have brugt tid på en dej, som sætter sig fast til vaffeljernet.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Veganske og glutenfri vafler med blomkål
Ingredienser
- 170 g. dampede eller kogt blomkål
- 400 ml. vand
- 290 g. kikærtemel
- 1/2 lille tsk. glutenfri bagepulver
- 1/2 tsk. ingefær (stødt)
- 1 tsk. gurkemeje
- 1/2 tsk. salt
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en blender og blend til det bliver en ensartet konsistens, virker dejen alt for tyk, så tilsæt blot lidt ekstra vand
- Find det vaffeljern frem du ønsker at bruge. Smør vaffeljernet godt med kokosolie, og hæld dejen i. Hæld kun lige ud til kanterne (spred det evt. ud med en spiseske).
- Vaflerne er først færdige når du kan åbne vaffeljernet, uden dejen hænger fast i toppen af vaffeljernet, så forsøg ikke at åbne vaffeljernet, hvis du kan se dejen hænger fast til vaffeljernet. Åben forsigtig vaffeljernet når du tror de er færdige. Vaflerne er færdige når de let slipper vaffeljernet. Nyd evt. sammen med avocado, pesto, kylling og syltede rødløg.