Kartoffel- pastinaksuppe med ristede cashewnødder, mango og friske koriander
Efter at jeg er blevet mor, har jeg været nød til at ændre min kost da vores lille dreng har refluks. Det betyder bl.a. ingen komælk, soja eller koffein.
Så tænker du nok ! Betyder det så ingen ost, smør, føde, chokolade, kakao og kaffe?” – YEP! det gør det.
Da jeg sjældent spiser kød, og når det endelig hænder, så er det mest kylling, fisk og skaldyr, bliver det pludselig temmelig sparsomt hvad jeg kan spise! Jeg har nemlig opdaget at nærmest alt indeholder enten mælk eller “spor af mælk”, selv kajtes slik, chips og min ynglings bodylab karamel topping.! Så jeg har måtte lægge hovedet i blød for at finde på nye opskrifter og jeg er derfor kommet frem til denne skønne cremede suppe fyldt med smag. Den kræver ikke en masse ingredienser og kan spises både af store og små. 🙂
Forberedelses tid | 15 min |
Tilberedningstid | 25 min |
Antal personer |
4 personer
|
- 2 spsk. olivenolie
- 3 fede hvidløg pressede
- 450 g. kartofler skrællede og skåret i mindre tern
- 550 g. pastinak skrællede og skåret i mindre tern
- 1 tsk. gurkemeje stødt
- 600 ml. grøntsagsboullion
- 3-4 stk. lauerbærblade
- 400 ml. kokosmælk
- 1/2 tsk. muskatnød stødt
- 1 1/2-2 tsk timian tørrede el. frisk.
- salt og peber
- 1 mellemstor mango såret i mindre tern
- 100 g. cashewnødder (ristet i oven eller på panden) kan erstattes med mandler
- 2 håndfulde friske koriander
Ingredienser
Suppen
Topping
|
|
- Find en mellemstor gryde frem og tilsæt olivenolie, de pressede hvidløg og gurkemeje. Svits det ved middelhøj varme i et lille minut.
- Tilsæt derefter kartofler og pastinak og svits yderligere 5 min.
- Tilsæt derefter grøntsagsboullion og lauerbærbladene, og rør det godt sammen. Put et låg på gryden og skru ned for varmen. Lad suppen småkoge i 15-20 min til grøntsagerne er møre. --> (Lav toppingen imens suppen koger)
- Når grøntsagerne er møre fjernes laurbærbladende og gryden fjernes fra komfuret.
- Blend suppen (jeg bruger stavblender) og tilsæt derefter kokosmælk, muskatnød og timian, og bring suppen op og småkoge så suppen bliver varm.
- Smag til sidst suppen til med salt og peber.
- Hæld suppen i skåle og top med mango, cashewnødder og friske koriander.