13. januar 2020
Nemme kokostærter – både glutenfri & mælkefri
En nem og lækker tærte, som er lige til at gå til. Tærtebundene kan fryses og tages op, når du skal bruge dem, og så kræver det blot at piske lidt flødeskum og pynte med lidt bær. Voilá så har du en skøn og smagfuld tærte 🙂
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 20 min |
Ventetid | 5-10 min |
Antal personer |
12 stk.
|
Ingredienser
Tærtebunde
- 75 g. kokosolie smeltet (kan erstattes med smør)
- 4 spsk. sukker
- 150 g. kokosmel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 knsp. salt
- 6 mellemstore æg
- 50 g. marcipan (groftrevet) - kan erstattes med kokosmel
- 1 tsk. revet citronskal (kan undlades)
Topping
- 250 ml. havrefløde pisket til flødeskum
- 2 tsk. vaniljesukker
- 150 g. friske bær
Ingredienser
Tærtebunde
Topping
|
|
Instruktioner
- Forvarm ovnen på 160 grader varmluft.
- Hæld alle de tørre ingredienser i en skål, og rør det sammen. Tilsæt derefter æg, kokosolien, og rør det godt sammen med en elpisker.
- Rør til sidst det groftrevet marcipan i og vend det sammen med en spiseske eller dejskraber.
- Hæld dejen over i 12 tærteforme. Jeg bruger disse silikoneforme. Har du ikke tærteforme, kan du sagtens bruge muffinsforme i stedet.
- Bages i midten af ovnen i ca. 20 min indtil de er gyldne. Lad dine tærtebunde afkøle i 5-10 minutter i køleskabet, før du forsøger at tage dem ud af formen.
- Mens tærtebundene afkøler kan du begynde, at lave din topping.
- Pisk havrefløden til flødeskum og tilsæt vaniljesukkeret.
- Hæld flødeskummen i en sprøjtepose med tyl. Sørg for at tærtebundene er helt afkølet for du sprøjter flødeskummen på, da du ellers risikere flødeskummen smelter. Top til sidste med friske bær.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen