14. januar 2020
Vegansk “butter chicken” med kikærter & tofu
En populær klassisker i det indiske køkken. En cremet indisk gryderet, fyldt med masser af krydderier. Kyllingen er erstattet med tofu og kikærter. Du vil på ingen måde, savne kød eller smag i denne ret. Retten kan serveres med en masse forskellig tilbehør. Personligt spiser jeg den gerne sammen med brune ris, vegansk raita, friske koriander & mango chutney
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 25 min |
Antal personer |
4 personer
|
Ingredienser
Vegansk butter "chicken"
- 2 spsk. plantesmør (jeg bruger smørbar fra naturli)
- 1 stort løg hakket
- 3 fede hvidløg presset
- 2 spsk. tomatpure
- 2 tsk. ingefær fintrevet
- 1 tsk. garam masala stødt
- 1/2 tsk. spidskommen stødt
- 1 tsk. stødt koriander stødt
- 1 1/2 tsk. gurkemeje stødt
- 1 tsk. karry stødt
- 1 dl. grøntsagsboullion
- 350 g. ekstra fast tofu knækket i mindre stykker
- 1 ds. kikærter
- 400 ml. kokosmælk
Forslag til tilbehør
Ingredienser
Vegansk butter "chicken"
Forslag til tilbehør
|
|
Instruktioner
- Start med alt klargøre alle ingredienserne. (Sæt også dine ris over at koge, så disse er færdige samtidig med retten).
- Smelt "smørret" i en dyb pande eller wok, og tilsæt løg og hvidløg. Steg det ved middelhøj varme i 1-2min, til de bliver let gyldne.
- Tilsæt tomatpure, ingefær og krydderier, og steg i yderligere 2min.
- Skru lidt ned for varmen, og tilsæt tofu og grøntsagsboullion. Rør det godt sammen, og put et låg på gryden/wokken. Lad det stå og små simre 4-5min (På den måde lader du smagen trænge ind i tofuen).
- Tilsæt derefter kikærter og kokosmælk, og rør det godt sammen.
- Put låget på igen, og lad retten få lov at små simre yderligere 10-15min.
Recipe Notes
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen