Peanutbutter chokolade
Er du ligesom mig helt vild med peanutbutter og chokolade er denne nemme opskrift på peanutbutter chokolade, måske lige noget for dig. Det eneste du skal bruge er mørk chokolade, peanutbutter og flagesalt. Opskrifter tager under 10 minutter at lave, og så har du en perfekt eftermiddags eller aftensnack.
Hvis du ønsker lidt ekstra til opskriften, kan du erstatte den klassiske mørke chokolade med mørk karamel chokolade, dette giver et fantastisk tvist og knas til opskriften.
Ingrediensvalg
Til selve opskriften har jeg anvendt 70% mørk chokolade. Mange 70% mørk chokolade er vegansk, men sørg for lige at tjekke en ekstra gang hvis du har allergier, eller blot ønsker en vegansk udgave.
Som de fleste af jer ved, så er peanutbutter fra Peanutbutterpusheren min helt klare favorit, hvad angår valg af peanutbutter (reklamelink). Til denne opskrift har jeg brugt deres smooth peanutbutter. Jeg fordeler denne ud over den smeltede chokolade.
INSPIRATION
Er du ligesom mig helt vild med choklade og peanutbutter? eller leder du efter en opskrift som er vegansk, kan du evt. tage et kig på denne opskrifter Vegansk brownie med peanutbutter frosting.
Er du vild med de lyse brownie også kaldet Blondie, kan denne opskrift måske være noget lige for dig Peanutbutter blondie.
ALLERGENER
Hvis du ikke tåler peanuts kan du blot skifte peanutbutteren, og de knuste peanuts ud med fx. hjemmelavet mandelsmør. Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage. Du finder også søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavle, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Peanutbutter chokolade
Ingredienser
- 300 g. 70% mørk chokolade (smeltede)
- 100 g. smooth peanutbutter
- flagesalt
Sådan gør du
- Start med at smelt chokoladen over et vandbad, i en gryde eller i mikrobølgeovnen. Når chokoladen er smeltet fordeles den i en bradepande beklædt med bagepapir.Varm peanutbutter op i en gryde, til den er lidt mere flydende i konsistensen (tager ikke lang tid). Hæld den derefter over i en sprøjtepose og fordel den ud over det smeltede chokolade i striber. Tag derefter en tandstrik eller en nål, og træk den ned langs striberne. Gør dette skiftevis op og ned så du laver et mønster i striberne. Stil derefter chokoladen til side til afkøling. Når chokoladen er næsten størknet drysses lidt flagesalt hen over chokoladen. Når chokoladen er størknet helt, brækkes den i mindre stykker. Server 🙂