Vegansk risotto med svampe og pesto

Vegansk risotto med svampe og pesto

Hvis der er noget jeg er vild med så er det risotto. Jeg er typen som elsker at gå i skoven og se om jeg er heldig at finde en svamp eller to. Indtil videre har jeg haft heldet med at finde rørhatte i flere afskygninger, kantareller, trompethatte og tragtkantareller. Hvis der er noget som jeg elsker at bruge mine svampe på, så er det vegansk risotto med svampe og pesto.

Ingredienser

Til at lave en omgang vegansk risotto med svampe og pesto, kan du både bruge vegansk pesto som du blot køber i butikken, eller du kan lave din helt egen grønkålspesto, eller ramsløg pesto. Begge er rigtig nemme og hurtige at lave, og rigtig gode at bruge i denne veganske risotto.

Er du ikke veganer, men bare gerne vil lave en nem og lækker risotto kan du altid erstatte 4 dl. grøntsagsboullion, med 4 dl. hvidvin og tilsætte lidt parmesan til retten.

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk risotto med svampe og pesto

Vegansk risotto med svampe og pesto

Mygreenkitchen
Nem og simpel opskrift på en lækker cremet risotto fyldt med svampe.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Ret Hovedret, Risotto
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk. olivenolie
  • 6 fed hvidløg (presset eller finhakket)
  • 2 store løg (finthakket)
  • 300 g. blandede svampe (skåret i mindre stykker)
  • 500 g. risotto ris
  • 12-14 dl. grøntsagsboullion
  • 4 spsk. vegansk grøn pesto (jeg bruger den fra urtekram eller min egen hjemmelavet på grønkål og solsikkekerner se opskriften under ingredienser i teksten)
  • 85 g. plantesmør
  • 200 g. blandede svampe (skåret i grove stykker)
  • 1 håndfuld frisk persille (grofthakket)
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Find en tykbundet gryde frem og tilsæt 2 spsk. olivenolie, de pressede hvidløg og de snittede løg. Svits til de er gyldne.
  • Tilsæt derefter de 300g. svampe som du har skåret i mindre stykker. Svits i ca.5 min til det lige får lidt farve og væsken fra svampene er fordampet. 
  • Tilsæt risene og svits dem i et par minutter. Pas på det ikke brænder på, så rør hyppigt.  
  • Tilsæt så grøntsagsboullion lidt af gangen. Det er vigtigt du røre rundt hyppigt, da du ellers risikere at det brænder på. Når du har tilsat alt grøntsagsboullion og risottoen virker til næsten at være færdig (smag på risene, der må gerne være lidt bid i), tilsætter du pestoen og den hakkede persille og samt 85g. plantesmør. Rør det hele godt sammen til smørret er smeltet. Smag til med salt og peber. 
  • Skru så næsten helt ned for risottoen. Find en pande frem og steg de sidste svampe med 1 spsk. plantesmør. Når de er stegte, krydder du med lidt salt og peber. Rør 2/3 af dem i risottoen og fordel de sidste på toppen af risottoen sammen med lidt frisk persille.
Keyword Glutenfri, Mælkefri, Soyafri, Vegasnk, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering