Vegansk sirupkage

Vegansk sirupkage

Skøn og smagfuld vegansk sirup kage med smørcreme og abrikosmarmelade. En vaske ægte juleklassiker.

Første gang jeg blev introduceret for sirupskage kage med smørcreme og abrikosmarmelade, var ved mine forældres naboer. Et ægtepar i 80erne, som holdt fast i traditionerne og de helt gamle opskrifter. Sirup kage er efterfølgende blevet en af mine helt klare favoritter i julen, sammen med honningkage. Jeg har i år prøvet at begive mig i kast med at lave en vegansk sirup kage. Den er utrolig nem at lave og holder svampet og lækker i flere dage efter den er bagt. Dette gør det dejligt nemt, da du kan lave kagen dage før du skal bruge den.

Gode råd:

Er du ikke den store fan af smørcreme kan du sagtens servere denne kage uden. Jeg anbefaler dog stadig at du pynter den med mørk chokolade på toppen og lidt julekrymmel. Vælger du at lave sirup kagen uden smørcreme kan den opbevares udenfor køleskabet. Vælger du den klassiske opskrift med smørcreme, skal kagen opbevares i køleskabet. Sørg for at pakke kagen godt ind så den ikke bliver tør. Et til til servering er at man lige lade kagen få lov at stå udenfor på køkkenbordet i 30-45 minutter før servering, da smørcremen eller er kold og hård.

Ingrediensvalg

Her får du de forskellige links til de ingredienserne som jeg har brugt til opskriften.

Til selve kagen har jeg valgt at bruge Abrikosmarmelade (reklamelink). Du kan dog sagtens anvende æblemos, appelsinmarmelade eller en helt anden marmelade til opskriften (reklamelinks).

Til selve pyntning af kagen har jeg valgt at bruge 70% mørk chokolade (reklamelink). Er du dog mere til en lidt lysere chokolade, kan du sagtens vælge dette. Som ekstra pynt har jeg brugt farvede krymmel, du kan dog også anvende guldstøv, hindbærstøv, eller bronzestøv til kagen (reklamelinks).

Selve valget at plantesmør og plantefløde har jeg valgt at anvende konditorens piske neutral og naturli vegan block. Det komme sig dog ikke så nøje hvad du vælger at bruge til opskriften, så vælg din egen favorit.

ALLERGENER 

Leder du i efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk sirupkage

Vegansk sirupkage

Mygreenkitchen
Skøn og smagfuld vegansk sirup kage med smørcreme og abrikosmarmelade. En vaske ægte juleklassiker.
Ret Jul, Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Sirupkagen

Tørre ingredienser

  • 265 g. hvedemel
  • 75 g. sukker
  • 50 g. brun farin
  • 1 tsk. natron

Våde ingredienser

  • 50 g. mørk sirup
  • 50 g. lys sirup
  • 1 dl. plantefløde
  • 115 g. plantesmør (smeltede)
  • 1/2 dl. æblemos
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike

Creme

  • 135 g. plantesmør
  • 125 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. abrikos marmelade

Ekstra

  • 225 g. abrikos marmelade (kan erstattes med æblemos eller appelsin marmelade) (gelatine fri for vegansk udgave)

Topping

  • 100 g. 70% mørk chokolade (uden mælk)
  • 1 tsk. plantesmør
  • farvede krymmel (kan undlades)

Sådan gør du
 

Step 1

  • Smelt plantesmørret i en gryde eller i mikrobølgeovnen.
    Kom sukker, farin og sirup i en gryde, og smelt det ved lav varme. Lad blandingen afkøle til den er lunken.
  • Hæld alle de tørre ingredienserne i en skål og rør det sammen.
  • Hæld æblemos, plantefløden og det smeltede smør i en seperat skål, og sigt de tørre ingredienser i. Tilsæt sukker/sirup/farin blandingen og pisk det hele hele godt sammen med en håndmixer.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca 20-22 cm i diameter).
    TIP: Placer gerne et stykke bagepapir i spænd i bunden af springformen og smør springformen godt med plantesmør.
    Bag kagen i midten af ovnen ved 150 grader alm. ovnvarme i ca. 60 minutter, indtil den er gennembagt.
    TIP: Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstikker eller lignende ned i midten af kagen, kommer der ikke kagedej op er kagen færdig. 
    Afkøl kagen på bageristen. Vent med at fjerne springformen, før kagen har fået lov at køle af i 10 minutter.
    Når kagen er afkølet deles kagen i 2 , så du har 2 runde kagebunde.

Step 2

  •  Placer en kagebund på et fad og fordel abrikosmarmeladen i et jævnt lag på kagebunden.
    Kom den bløde plantesmør, flormelis, vaniljesukker og 1 spiseske abrikosmarmelade i en skål og pisk det grundigt sammen til flormelisen er opløst.
    Det tager ca 5-10 minutter.
  • Fordel smørcremen i et jævnt lag ovenpå kagebunden med abrikosmarmelade.
    Placer så den anden kagebund over, og giv den et let tryk, så smørcremen presses helt ud til kanten. Glat evt. kanten af cremen med en kniv hele vejen rundt.

Step 3

  • Hak chokoladen groft og hæld det i en lille gryde sammen med en tsk. plantesmør. Smelt det ved svag varme. Når chokolademassen er smeltet stilles den til side i ca. 5 min inden den fordels ud over kagen.
  • Fordel den smeltede chokolade ud over toppen på kagen, og pynt til sidst med lidt farvede krymmel. Stil kagen på køl, så chokolade kan få lov at sætte sig.

Servering

  • Tag gerne kagen ud af køleskabet 30-45 minutter før servering, så smørcremen får lov at blive lidt blød.
    Vegansk sirupkage
Keyword Mælkefri, Vegansk, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering