Cæsarsalat

Cæsarsalat

Den klassiske cæsarsalat er blevet opgraderet med rugbrødscroutoner, agurk og mango. Salaten er toppet med ovnbagt kylling og knasende bacon. Denne salat er en af mine yndlingssalater, jeg er total vild med den. Jeg har i mange år fået den helt klassiske med brød croutoner, salat, kylling og dressing, men jeg syntes den manglede noget. Jeg savnede noget sødme og noget mere knas, og mest af alt, at salaten kunne holde mig mæt i flere timer. Jeg har derfor gennem årene opgraderet den klassiske cæsar salat. Salaten består nu af sprød iceberg eller hjertesalat, sprøde rugbrødscroutoner, agurk, mango og friskrevet parmesanost toppet med cæsar salatdressing.

Vælger du at lave din cæsarsalat uden kød, fungere den perfekt som tilbehør til næsten alt slags grillmad

Ingrediensvalg

Jeg er utrolig vild med at bruge rugbrødscroutoner frem for de klassiske brødcroutoner, da rugbrødscroutoner holder mig mæt i længere tid. Personligt bruger jeg gerne hjemmelavet rugbrød, men almindelig købe rugbrød fungere også fint, gå efter et brød med så mange kerne så mulig. Jo flere kerner jo mere knas.

Jeg bruger gerne økologisk bacon eller stegt kylling skind, som det knasende element i salaten. Det er ikke et must at bruge, men har laver du en hel kylling, kan jeg virkelig anbefale dig at prøve at tage skindet af, og stegte det sprødt i ovnen, det er virkelig lækkert.

Jeg har brugt mango i opskriften, hvilket er ret utradionelt, men tro mig det fungere.

Hvad ang. selve dressingen, kan du hvis du har tid lave den selv. Jeg har de denne opskrift anvendt den fra Svanesø (reklamelink). Leder du efter en mælkefri cæsar dressing finder du den her (reklamelink).

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter som er allergivenlige, fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til enhver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Cæsar salat

Cæsarsalat

Mygreenkitchen
Den klassiske cæsarsalat er blevet opgraderet med rugbrødscroutoner, agurk og mango. Toppet med ovnbagt kylling og knasende bacon.
Ret Hovedret, Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g. kylling (stegt, bagt eller kogt)
  • 150 g. bacon (i skiver)
  • 6-8 skiver rugbrød – gerne med masser af kerner (skåret i tern)
  • 1 mellemstort iceberg salat (brækket i mindre stykker)
  • 1/2 mellemstor agurk (halveret i skåret i skiver)
  • 1 mellemstor moden avocado (skåret i mindre tern)
  • 1 stor moden moden mango (skåret i mindre tern)
  • 2 dl. parmesan (revet)
  • 1 dl. cæsar dressing

Sådan gør du
 

  • Start med at finde 2 bageplade med bagepapir frem.
    Placer bacon skiverne på den ene bageplade, og rugbrødsternene på den anden bageplade. Vend lidt olie sammen med rugbrødsternene og dys til sidst med lidt salt.
    Bag bacon og rugbrødsternene i ovnen (200 grader varmluft), til begge dele er sprøde.
  • Begynd at klargør resten af ingredienserne mens bacon og rugbrødsternene bages i ovne.

Samling af salaten.

  • Placer salaten på et stort serveringsfald, og fordel derefter de snittede agurkstykker, avocado og mango.
  • Fordel derefter kyllingestykkerne og de færdigbagte rugbrødstern, og bacon hen over salaten. Top til sidst med revet parmesan og cæsardressing.
    Server 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering