Mango kage (Mælke- & laktosefri)

Skøn og svampet mango kage helt uden mælk- og laktose. En super nem kage at gå til på de dage hvor tiden er knap. Årsagen til at jeg har lavet denne kage er fordi at jeg er tilbudsjæger med stort T!. Hvilket vores hjem også bære præg af. Vi har et stort køleskab og 2 skabsfrysere og alle skabene i vores bryggers er fyldte med mad. Jeg kan simpelthen ikke stå for et godt tilbud. I sidste uge var der mango på tilbud til 6 kr, hvilket gjorde at hele den nederste skuffe i køleskabet blev fyldt op. Dette gav anledning til at lave en skønne mango kage.
INGREDIENSVALG
Når det kommer til valg af kokosolie, vælger jeg personligt gerne en koldpresset kokosolie. Dette gør jeg fordi at når olien er koldpresset og uraffineret, bevare den de vigtige polyfenoler og beskytte olien mod hærdning. Koldpresset kokosolie indeholder også flere næringsstoffer og den vil også have mere duft og smag end varmpresset (reklamelink).
Har du ikke lige frisk moden mango ved hånden, kan et alternativ være at købe en mango pure (reklamelink). Denne fungere præcis på samme måde, og indeholder ikke raffineret sukker.
Personligt er jeg stor tilhænger af økologiske produkter. Dette er langt fra et must, men jeg syntes også ofte bare at kvaliteten og smagen er det bedre. Til denne opskrifter bruger jeg gerne denne fra kokosmel fra Helsebixen, som lige nu tilbyder gratis fragt på alle ordre (reklamelinks).
Selve valget af vegansk fløde afgænger meget af hvilken smag du er mest til. Personligt er jeg glad for at anvende denne som forhandler i både Bilka og udvalgte Kvickly butikker.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter, som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook.

Mango kage (Mælke- & laktosefri)
Ingredienser
- 2 mellemstore æg
- 225 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 75 g. kokosolie
- 3 dl. mangopuré (svarede til ca 1 1/2 blendet mango) 2
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. fint salt
- 225 g. kokosmel
Pynt
- 200 ml. vegansk fløde (der kan laves til flødeskum)
- 5 spsk. mangopuré
- 1 mellemstor moden mango (skåret i mindre stykker)
Sådan gør du
- Tænd oven 180 grader varmluft.
- Start med at lave mango purén, så den er klar. Fjern skræl og kerne og blend det (jeg bruger en stavblender til dette). Spørg for der er 3 dl.(som du skal bruge til kagen) og 5 spsk (som du skal bruge pynt).
- Hæld æg, sukker og vaniljesukker i en skål. Miks det sammen med en håndmikser, til det får en luftig konsistens.
- Tilsæt det smeltede kokosolie og mango puré.
- Rør mel, bagepulver, kokosmel og salt sammen i en skål. Rør det derefter sammen med resten af dejen.
- Smør en rund form med kokosolie (jeg bruger en silikoneform Ø26).
- Hæld dejen i silikoneformen og placere den på en rist i midten af ovnen. Bag i ca. 20-25 min til kagen virker fast. Kagen må gerne få lidt farve på toppen.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i 10 min før du tager den ud af formen.
Pynt
- Begynd så at lav pynten. Pisk fløden sammen til flødeskum. Tilsæt derefter 3 spsk. mango puré og rør det sammen. Stil på køl da det skal bruges lidt senere.
- Skær den friske mango i ønskede stykker.
- Når kagen er afkølet fordeles mango/flødeskummen. Top kagen med mango stykker og fordel den sidste 2 spsk. mango pure.