Hindbær cheesecake

Hindbær cheesecake

Skøn hindbær cheesecake fyldt med smag. En opskrift der er let at gå til og en dessert dine gæster vil elske.

Bunden er lavet af Veganske chokolade kiks fra Madam Butterfly. Ud over at indeholde chokoladestykker, får du også en mørk chokoladekiks, som giver en smagfuld og flot bund til din hindbær cheesecake (reklamelink). En pakke chokolade kiks indeholder 250g. Du har derfor lidt ekstra til overs, som kan serveres til børnene, eller dine veganske venner og familiemedlemmer.

For at give noget smag til kagen anvender jeg hindbær sirup. Jeg er personligt rigtig glad for sirup til cheesecake. Hindbær sirup kan bruges både i fyldet og til gelen på kagen. Jeg er specielt glad for at bruge Løgismose sirup med hindbær og hibiscus eller passionfrugt og vanilje. Disse finder jeg ofte i Netto til 20kr på tilbud. De indeholder 250ml hvilket er lige præcis den mængde, som jeg skal bruge til at lave en cheesecake.

Mere inspiration

Hvis du lige som mig elsker cheesecake, kan jeg også varmt anbefale dig at prøv mango cheesecake. Her kan du også med fordel bruge Løgismose sirup med mango og citron.

Leder du efter et vegansk alternativ, kan jeg varmt anbefale dig at prøve den veganske cheesecake med mango, lime og saltkaramel.

Mindre sukker

Hvis du vil skære lidt ned på sukkeret, kan du erstatte syltetøjet med denne hindbær topping fra bodylab, som er uden raffineret sukker. (reklamelink). Hindbær toppingen fungere rigtig godt ovenpå glutenfri bananpandekager, vafler eller morgengrød.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration  Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Hindbær cheesecake

Hindbær cheesecake

Mygreenkitchen
Skøn hindbær cheesecake fyldt med smag. En opskrift der er let at gå til og en dessert dine gæster vil elske.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ventetid 4 timer
Ret Dessert, Kage
Antal 8 personer

Udstyr

  • minihakker
  • springform, bagepapir og fladt glas
  • lille gryde og røreske
  • skåle og håndmikser
  • køkkenvægt og deciliter mål
  • spiseske og termometer

Ingredienser
  

Kiksebund

  • 185 g. chokolade chip cookie eller anden kiks (jeg bruger dem fra Madame Butterfly)
  • 75 g. smør (smeltet)

Chokolade ganache

  • 150 ml. fløde
  • 150 g. mørk chokolade (hakket)

Cheesecake creme

  • 400 g. philadelphia flødeost (eller anden flødeost)
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. flormelis
  • 125 ml. hindbærsirup (jeg bruger løgismose)
  • 130 g. hindbær syltetøj (jeg bruger rigoni di asiago)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 bl. husblas
  • 300 ml. fløde

Hindbær gel

  • 125 ml hindbær sirup (jeg bruger løgismose)
  • 4 bl. husblas

Pynt

  • 300 g. friske hindbær

Sådan gør du
 

Kiksebund

  • Knus kiksene i en Mini hakker. Smelt smørret i mikrobølgeovn eller gryde (jeg bruger en gryde)
    Bland kiks og det smeltet smør godt sammen i en skål.
  • Find en springform frem og beklæd bunden med bagepapir (som på billedet).
    Fordel kiksemassen i springformen. Tryk det godt ned i formen enten ved brug af dine hænder eller bunden af et glas. Det er vigtig du trykker den godt sammen.
    Stil kiksebunden på køl.
    Springform med bagepapir

Chokolade ganache

  • Hak chokoladen.
    Find en gryde frem og hæld fløde og den hakkede chokolade ned i. Varm det ved svag varme til chokoladen er smeltet. Det er VIGTIGT at det ikke begynder at koge.
    Hæld din ganache over kiksebunden og stil den tilbage på køl.
    Chokolade

Cheesecake creme

  • Udblød husblassen i rigeligt med koldt vand.
    Hæld flødeost, vaniljekorn i en skål og miks det godt sammen med en håndmikser. Tilsæt flormelis og sirup. Til sidst tilsættes syltetøj og citronsaft.
    Miks det hele godt sammen, og stil det til side.
  • Hæld fløden i en seperat skål og pisk det til flødeskum.
  • Vrid husblassen for vand og smelt det i en lille gryde ved svag varme.
    Når husblassen er smeltet tilsættes den lidt af gangen i flødeostcremen, mens du pisker samtidig.
  • Tilsæt flødeostmassen lidt af gangen i den piskede fløde, og vend det forsigtig sammen med en dejskraber. Når alt flødeostcremen er rørt godt sammen med flødeskum, hældes den over kagen. Glat toppen med en paletkniv og sæt kagen på køl igen.

Hindbær gel

  • Udblød husblassen i rigeligt med koldt vand.
    Tilsæt siruppen og rør det forsigtig sammen. På den måde undgår du for mange luftbobler. Når gelen er færdig SKAL den køle ned til under 30 grader før du hælder den forsigtigt over kagen.
  • VIGTIGT: Sikre dig at kagen har sat sig på toppen, inden du hælder gelen på, ellers risikerer du at gelen flyder ned i kagen. 
    TIP: Hæld din gele forsigtig på ved at placere en ske 5cm over kagen med bagsiden opad. Hæld geleen i en tynd stråle ned på bagsiden af skeen. Fordel gelen ud over hele kagen.
  • Når geleen er kommet på kagen skal den på køl i minimum 4 timer, gerne natten over hvis dette er muligt.

Pynt

  • Fjern forsigtig kagen fra springformen og placer kage på et serveringsfad.
    Pynt først kage lige inden den skal serveres, så hindbærene holder sig friske.
Keyword Cheesecake, Dessert, Kage, Tilbehør, Glutenfri, Æggefri, Vegetar, Nøddefri, Soyafri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering