Linsewrap med marinerede kylling

En skøn opskrift på linsewrap med marinerede kylling. Du får her en glutenfri ret, som indeholder en masse sunde ingredienser. Selve kyllingen er marineret med asiatisk inspirerede marinade.
Linsewraps kan bruges til madpandekager, og tilsættes lige det fyld du ønsker. Du kan variere smagene, ved at prøve dig frem med forskellige tørre krydderier. Personligt er jeg glad for at anvende løg pulver, gurkemeje, røget paprika og ingefær. Du kan med fordel ligge linserne i vand natten over, så der er klar til brug dagen efter.
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med at bruge crispy chiliolie til mange af mine retter (reklamelink). Crispy chiliolie har en røget smag af chili, og er bare super lækkert i retter som denne. Mange af mine gæster er blevet overrasket over den milde smag af chili den har, til trods for at det ligner en chiliolie med masser af chiliflager. Du finder ofte denne chiliolie, hos mange af de kinesiske restauranter. Jeg bruger den bl.a til linsewrap med marinerede kylling, peanutbutter og chili nudler og vietnamesisk salat med tofu og chili. Ja jeg bruger den sågar sammen med glutenfri linsevalfer.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter som er allergivenlige, fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til enhver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Linsewrap med marinerede kylling
Ingredienser
Marinade
- 3 spsk. sticky korean sauce (jeg bruger rapsona)
- 1 spsk. crispy chiliolie (jeg bruger lao gan ma chili olie)
- 2 spsk. sojasauce/soyasovs
- 1 spsk. oyster sauce
- 1 spsk. sesam olie
- 2 spsk. brun farin
- 2 fed hvidløg (presset)
- 2 cm. frisk ingefær (fint revet)
Kylling
- 300 g. kogt, stegt eller bagt kylling (trevlet eller skåret i mindre stykker)
Linse pandekager (4 stk i alt)
- 2 dl. røde linser
- 2 1/2 dl. vand
- 1 tsk. løg pulver
- 1 tsk. gurkemeje (stødt)
- 1 tsk. røget paprika (stødt)
- 1/2 tsk. ingefær (stødt)
- 1/4 tsk. salt
Ekstra
- forårsløg
- crispy chiliolie
Sådan gør du
Marinade
- Start med at lav marinaden. Hæld marinanden i en pose. Du kan gøre 2 ting med kyllingen. Valgmulighed 1) Brug enten 2 gafler til at trevle den færdige kylling i mindre stykker. Valgmulighed 2) Brug en kniv til at skære den færdige kylling i mindre stykker. Placer kyllingen i posen med marinanden, og vend marinanden godt sammen med kyllingen. Bind en knude og posen, og placer posen i køleskabet, mens du forbereder linserne til pandekagerne.
Linsepandekager
- Find en stor skål frem og placer linserne i skålen, dæk dem til med vand og lad dem stå i blød i minimum 4 timer.
- Når linserne har lagt i blød, drænes de for vand og hældes over i blender, sammen med 2 1/2 dl. frisk vand og de tørre ingredienser.Blend til det får en ensartede konsistens. Føler du dejen er for tyk så tilsæt lidt ekstra vand.
- Find en mellem størrelse pande frem og tilsæt lidt olie (jeg bruger en olie spray). Hæld 1/4 af dejen på på panden, (ligesom når du laver almindelige pandekager pandekager). – Er dejen til den lidt tykke side, kan du bruge undersiden af en ske til at fordele dejen ud på panden. Varm pandekagen ved middelhøj varme. Tjek forsigtig bunden undervejs. Når den er brun og gylden i bunden vendes den forsigtig. TIP: Jeg bruger gerne en tallerken til at vende pandekagerne. Placer tallerken ovenpå pandekagen, og flip panden, så pandekagen ligger på tallerknen, placer derfor pandekagen på panden igen, på den side der mangler at blive bagt. Gentag disse trin ved hver af de 4 pandekager.
Mens pandekagerne laves på panden
- Find en anden pande frem og tilsæt kyllingen og marinaden. Steg ved middelhøj varme. Pas på med at give det for høj varme, da du risikere kødet bliver tørt. Når det er opvarmet og marinanden er stegt godt sammen med kyllingen, skrues der ned for varmen, så det bare kan stå og passe sig selv til resten af retten er færdig.
Anretning.
- Placer en linsepandekage på en tallerken, og placer det stegte kylling på pandekagen. Top til sidst med lidt crispy chili olie og snittede forårsløg. Velbekomme 🙂