Oliventapenade – på 5 minutter
Hvert eneste år betyder den 1 januar total afslapning for os, som familie. Vi bestiller gerne pizza, og tager en hel dag i nattøj. Jeg servere altid gerne pizza sammen med friske tomater, ruccola, aioli og hjemmelavet oliventapenade. Det gør bare pizzaerne lidt mere lækre. Hvis ikke du har prøvet oliventapenade før sammen med pizza, kan jeg virkelig varmt anbefale det.
Selve oliventapenaden tager kun 5 minutter at bikse sammen og er perfekt ovenpå pizzaen, til pizza skorperne og som servering som tilbehør til tapas.
Inspiration til pizza og tapas
Er du helt vild med tilbehør som passer perfekt til tapas og pizza, får du her nogle opskrifter som går rigtig godt med disse. Pesto, syltede chili, semi dried tomater, syltede grønne tomater, syltede rødløg og langtidsbagte tomater.
Ingrediensvalg
Du kan bruge hvilken som helst oliven du ønsker. Selv de helt billige oliven til 5-6 kroner med peberfrugt i, fungere super til denne opskrift. Personligt er jeg helt vild med grønne oliven og kalamata oliven (reklamelinks). Prøv dig frem og find din helt egen yndlings oliven til denne opskrift. 🙂
ALLERGENER
Leder du i efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Oliventapenade
Ingredienser
- 200 g. oliven (uden sten)
- 1 dl. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 3 tsk. kapers
- smag til med salt, peber og citronsaft.
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i et stavblender mixebæger/blenderglas, og blend til du får den ønskede konsistens. Syntes du tapenaden er lidt tyk, tilsætter du blot lidt ekstra olivenolie. Smag til med salt, peber og citronsaft. Velbekomme 🙂