Quinoasalat med blandede tomater og pesto

Quinoasalat med blandede tomater og pesto

Salater behøver langt fra at være kedelige. Tværtimod! Du kan lave utrolig mange lækre salater, som både er smagfulde og mættende ligesom denne quinoasalat med blandede tomater og pesto. Dette er en opskrift på en lækker og frisk salat som er let at gå til. Den kræver desuden ikke en masse tid i køkkenet og kun få ingredienser at lave.

Quinoasalat med blandede tomater og pesto passer perfekt sammen med bagt laks, grillet kylling og bare som tilbehør til en nem og sund frokost.

Ingrediensvalg

Til denne opskrift har jeg brugt hvide quinoa (reklamelink) som kan købes ved bl.a. Helsam (reklamelink). Har du ikke lige quinoa liggende kan du faktisk også lave salaten med pasta eller ris, så længe du har en lækker pesto at vende i. Har du tiden kan jeg virkelig anbefale dig at lave din egen pesto. Dette skyldes ikke kun at det bare er mere lækkert men også fordi at rigtig mange færdiglavet pestoer indeholder hormonforstyrrende stoffer som bl.a. bisphenol A og ftalater. Derfor laver jeg gerne min egen pesto, du kan finde opskriften her.

Quinoasalat med blandede tomater og pesto

Inspiration

Find mange flere forskellige salater her. Du finder bl.a. asiatisk nudelsalat med tempura rejer og peanutbutter dressning, samt quinoasalat med bagte hokkaido. Så tag endelig et kig forbi min blog, og lad dig blive inspireret til din næste salat.

ALLERGENER 

Leder du i efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Quinoasalat med blandede tomater og pesto

Quinoasalat med blandede tomater og pesto

Mygreenkitchen
En smagfuld og mættende quinoasalat fyldt med farverige tomater, hjemmelavet pesto, saltede mandler og feta.
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 dl. quinoa
  • 1/4 mellemstor agurk (skæret i mindre tern)
  • 1 håndfuld ruccula
  • 150 g. blandede cherry tomater (halveret)
  • 1 dl. kalamata oliven (fri for sten)
  • 1 dl. grøn pesto
  • 100 g. feta smuldret i mindre stykker

Pynt

  • 1 lille håndfuld bagte mandler (kan erstattes med en valnødder eller hasselnødder)
  • 6-8 stk. blandede cherry tomater (halveret)

Sådan gør du
 

  • Start med at koge 1 dl. quinoa. Følg anvisningen på pakken.
  • Du kan lave dine egne bagte mandler ved at placere dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i midten af ovnen i ca. 10-15 minutter ved 180 grader. Tag dem ud til afkøling.
  • Klargør resten af ingredienserne, mens din quinoa koger.
  • Når quinoaen har færdigkogt, hældes den over i en si. Hæld lidt kold vand over dem, så de bliver hurtige afkølet. Dræn dem for alt resterende vand og hæld dem derefter over i en serveringsskål sammen med resten af ingredienserne (undtagen mandlerne og 6-8 cherrytomater. Rør det godt sammen.
  • Placer salaten i et stort serveringsfald og top den med de bagte mandler og 6-8 halveret cherrytomater.
Keyword Tilbehør, Glutenfri Æggefri, Vegetar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering