17. april 2019
Vegansk indisk karry ret med kokos & linser
Det er ingen hemmelighed, at jeg er glad for det indiske køkken, med dens mange smage, og kødfri alternativer. Hver gang at jeg er ude at rejse, ligemeget om det er London, Vietnam, Prag eller Thailand, er det altid muligt at finde en indisk restaurant med gode madanmeldelser. Med inspiration fra det indiske køkken, har jeg lavet en vegansk indiske karry ret, som har cremet konsistens og indeholder både det sure, det søde, det salte og det stærke. Velbekomme 🙂
Forberedelses tid | 15 min |
Tilberedningstid | 35 min |
Antal personer |
4
|
Ingredienser
- 2 spsk. kokosolie
- 1 spsk. spidskommen stødt
- 2 spsk. karry stødt
- 1 spsk. koriander stødt
- 1 tsk. kanel stødt
- 2 fede hvidløg finthakket
- 1/2 tsk. chili stødt
- 2 ds flåede tomater
- 2 tsk. ingefær stødt
- 2 tsk. gurkemeje
- 150 g. røde linser
- 150 g. grønne linser
- 7 dl. vand
- 1 ds kokosmælk
- 250 g. cherrytomater halveret
- salt og peber
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Start med at varme kokosolien i en stor gryde, ved middel høj varme.
- Tilsæt derefter koriander, kanel, chili, karry og spidskommen. Svits det kort af (dette frembringer sagen i krydderierne).
- Tilsæt hvidløg, og lad stege til det får en gylden farve.
- Tilsæt så de hakkede tomater, ingefær, chili og gurkemeje. Lad det koge i ca. 5 min, før du tilsætter linser og vand. Rør rundt og put låg på.
- Lad retten simre i ca. 35 min ved middel lav varmt, til linserne er møre. Begynd at lav tilbehøret mens retten simre. (Ris, couscous, eller hvad du ønsker som tilbehør) Personligt servere jeg gerne retten samme med couscous.
- Når linserne er møre, skal du tilsætte kokosmælk og cherrytomater.
- Skru op for varmen. Når retten er kommet op og koge, er den færdig. Krydder med salt og peber. Server med det samme.
Recipe Notes
Retten kan fryses ned.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen