Veganske madvafler
Sunde og sprøde veganske madvafler lavet med blomkål, snackpebeber, kikærtemel og krydderier. Disse vafler er både veganske og glutenfri og super lette at lave. Du hælder blot alle ingredienserne i en blender og mikser, og vupti så har du en vegansk og glutenfri madvaffel dej. Faktisk kan du også lave disse veganske madvafler til pandekager, eller til belgiske vafler, hvis du mere er til dette.
Vafler fungere rigtig godt som tilbehør, til fx. en salat, eller en indisk eller thailandsk karry ret. Samtidig fungere de også super som frokost, toppet med fx. avocado og syltede rødløg.
INGREDIENSVALG
Disse veganske madvafler er lavet på kikærtemel. Personligt er jeg glad for at handle ved Helsebixen, da på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink).
Jeg bruger gerne denne kokosolie til stegning af vafler (reklamelink). Kokosolien hjælper med at vaflerne lettere slipper vaffeljernet. Det er så brand ærgerligt at have brugt tid på en dej, som sætter sig fast til vaffeljernet.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest
Veganske madvafler
Ingredienser
Veganske madvafler
- 2 mellemstore snackpeber
- 100 g. dampet blomkål
- 450 g. kikærtemel
- 1 tsk. ingefær (stødt)
- 1 tsk. gurkemele (stødt)
- 1/2 tsk. salt
- 5 dl. vand
- 1/2 tsk. bagepulver (glutenfri)
Til stegning
- kokosolie
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en blender og blend til det bliver en ensartet konsistens.
- Dejen virker en smule tynd, men det skal du ikke være bekymret over, bare du sørger for at smøre vaffeljernet godt inden du hælder dejen i. Smør vaffeljernet med kokosolie, og hæld dejen i. Hæld kun lige ud til kanterne, pas på den ikke flyder over.
- Vaflerne er først færdige når du kan åbne vaffeljernet, uden dejen hænger fast i toppen af vaffeljernet. Åben derfor forsigtig undervejs, så du ikke risikere at ødelægge dejen. Vaflerne er færdige når de let slipper vaffeljernet og er brune og gylden. Nyd evt. sammen med avocado og syltede rødløg.