Veganske klatkager
Nemme veganske klatkager, en perfekt julesnack. 🙂
Da der var 100 dage til jul, valgte jeg at lave årets første veganske risengrød. Opskriften på vegansk risengrød, som bruges til klatkager er både nem og lige at gå til. Herhjemme høre risengrød julen til og vi laver gerne både en klassiske og den veganske udgave. Resterne af risengrøden laver vi gerne til klatkager eller risengrøds vafler dagen efter. Efter min mand og søns mening, kan risengrød kan risengrød spises hele året rundt, hvilket giver en perfekt anledning til at lave masser af lækre klatkager.
Ikke nok med at risengrød er perfekt til de dage, hvor er juletravlhed er over os, så elsker jeg også at man både kan bruge resterne til klatlager og vafler dagen, efter. På den både bekæmper man madspild, og samtidig får man en lækker snack dagen efter af risengrøds resterne.
Hittet herhjemme er at toppe de veganske klatkager med solbær syltetøj og flormelis.
Ingrediensvang
Til selve risengrøden som bruges til de veganske klatkager bruger jeg gerne mandelmælk. Du kan i og for sig anvende de hvilen som helst plantemælk, men jeg foretrækker gerne mandelmælk eller havremælk. Det samme gælder de ekstra 75 milliliter ekstra plantemælk, som skal bruges til opskriften.
I forhold til plantesmør, er vi herhjemme glade for at anvende violife og becel gold. Disse fungere begge rigtig fint til selve stegningen af de veganske klatkager.
ALLERGENER
Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Veganske klatkager
Ingredienser
- 300 g. kold vegansk risengrød
- 75 ml. plantemælk
- 1 1/2 tsk. vaniljesukker
- 1/4 tsk. kanel (stødt)
- 1/2 spsk. sukker
- 45 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- plantesmør (til stegning)
Sådan gør du
- Start med at hælde risengrød og plantemælken i en stor skål og rør det godt sammen. Jeg bruger en håndmixer til dette.Det er vigtig at grøden er rørt godt ud, så der ikke er klumper i dejen.
- Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele godt sammen.Dejen skal være tyk og forholdvis fast.
- Kom plantesmør på en pande (vær gerne gavmildhed med smørret), og brug gerne en slip-let pande, så får du det bedste resultat.Steg klatkagerne ved middelhøj varme.
- Vend først klatkagerne, når du kan se at klatkagerne er begyndt at sætte sig i siderne. Vær forsigtig når du vender dem og steg dem indtil de er gyldne på begge side.
- Server klatkagerne med solbærmarmelade og flormelis. Velbekomme 🙂 !
1 thought on “Veganske klatkager”