Græskar risotto

Græskar risotto

Græskar risotto med feta, tørrede tranebær og bagte hasselnødder. en perfekt efterårsret. Denne opskrift er både fyldt med smag og har en cremet konsistens. Det er en skøn og smagfuld aftensmad på de kolde efterårsdage.

Græskar kan man finde i rigtig mange butikker nu. Både spise græsklar og pynte græskar. Det er højsæson for dem, og hver gang jeg ser dem får jeg lyst til at lave en ret med græskar. Herhjemme får vi gerne græskar minimum 1 gang om ugen, enten i bagværk, eller i måltidsretter eller i bagværk. Min søn elsker dem dampede, og får dem tit i smoothies.

Jeg er rigtig glad for risotto, faktisk er hele familien vild med risotto. Processen med at lave græskar risotto er nem, men det kræver lidt børnepasning, fordi du skal “fodre” risottoen. Jeg fodrer risottoen med en 1 dl. bouillon af gangen og lader den absorbere helt mellem hver tilsætning. Processen tager omkring 20 minutter fra start til slut. Resultatet er en utrolige cremede risotto, der er velsmagende i sig selv, men som også kan tilpasses med alle ingredienser efter eget valg.

Ingrediensvalg

Mange spørg mig hvilken vin jeg bruger når jeg laver risotto. Jeg vælger altid gerne en hvidvin, som kan serveres sammen med risottoen. Den skal ikke være for dyr, men den skal bestemt heller ikke være for billig. Jeg har længe været glad for at anvende denne hvidvin (reklamelink). Jeg blev introduceret for denne vin til et bryllup, hvor jeg var noget overrasket over både smag og pris. Det er en super risotto vin både i selve risottoen og i et glas ved siden af. Du kan være heldig at finde den helt ned til 29 kroner i Rema, når den er på tilbud.

For mig har valget af risotto ris også en stor betydning. Det er meget forskelligt hvilket hvor cremet min græskar risotto bliver, afhængig af hvilken risotto ris jeg bruger. Jeg er selv blevet rigtig glad for at anvende denne risotto ris (reklamelink). Den kan findes rigtig mange steder, og skal det virkelig være let køber jeg den ved helsebixen, som lige nu har gratis fragt på alle bestillinger (reklamelink).

Græskar risotto
Skal det gå ekstra stærkt ?

Hvis du syntes opskriften ser god ud, men tænker at du ikke har tid til at dampe græskar, så kan du spare tid ved at købe græskarpuré på dåse (reklamelink). Du kan også spare ekstra tid ved at købe nogle blancerede hasselnødder, som er uden skræl (reklamelink). Disse er super lette at bagte i ovnen, og kræver ikke at du efterfølgende skal bruge tid på at fjerne skrællen fra hasselnødden, efter du har bagt dem.

Inspiration

Er du ligesom mig helt vild med græskar, vil retter som græskarpasta med valnød- rosmarin knas eller græskarsuppe måske noget for dig.

Er du risotto fan kan vegetar risotto og risotto med svampe og pesto måske friste. Leder ud i stedet efter en vegansk risotto er måske lige dig 🙂

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Græskar risotto

Græskar risotto

Mygreenkitchen
Græskar risotto med feta, tørrede tranebær og bagte hasselnødder, en perfekt efterårsret. Denne opskrift er både fyldt med smag og har en cremet konsistens.
Ret Hovedret, Risotto
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 55 g. smør
  • 1 mellemstort løg (finthakkede)
  • 2 tsk. timian (tørrede)
  • 2-3 fed hvidløg (presset)
  • 2 dl. risotto ris
  • 1 dl. hvidvin
  • 8 dl. grøntsags boullion
  • 225 g. græskarpuré (dåse eller dampet)
  • 1/4 tsk muskatnød (stødt)
  • 100 g. parmasan (revet)
  • salt og peber

Topping

  • feta (smuldret til mindre stykker)
  • tørrede tranebær
  • bagte hasselnødder uden skræl

Sådan gør du
 

  • Find en mellemstor gryde frem.
    Smelt smørret ved middel varme. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg. Steg dem indtil de er bløde (2-3 minutter). Tilsæt timian og ris og steg videre i 1 minut.
  • Tilsæt hvidvinen skru godt op for varmen og lad væsen næsten fordampe. Tilsæt så 1 dl. bouillon, og fortsæt med at koge, indtil det er fordampet igen.
    Gentag processen indtil ved at tilsætte 1 dl bouillon ad gangen, og lad den fordampe mellem hver tilsætning. Kog til risene er færdige, de må gerne have en smugle bid i sig, men den skal være cremet i konsistensen.
    Det tager typisk omkring 20-25 minutter.
  • Når risottoen virker næsten færdig og det sidste boullion er fordampet tilsættes græskar pure og varm det godt op.
    OBS: Det er VIGTIG boulionen er fordampet helt, da du ellers får en vandet risotto .
    Rør muskatnød ,det revet parmesan i. Smag til med salt og peber. Lad risottoen står og koge ind til den får den ønskede konsistens.
    Placer dem derefter i serveringsskåle og top med feta, tørrede tranebær og de ovnbagte hasselnødder.
Keyword Soyafri, Vegetar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering