Sommersalat med laks og friske asparges

Sommersalat med laks og friske asparges

Er der noget som nye kartofler og asparges om sommeren? Personligt er jeg vild med sommersalat med laks og friske asparges toppede med nye danske kartofler, da det virkelig giver mig følelsen af at det er blevet sommer. Jeg har endda kunne høste min egen salat til denne skønne sommersalat.

Du kan vælge at lave salaten på 2 måder. Den første er at servere den lun. Så du anretter laks og kartofler når de er færdige bagte/stegte. Den anden måde er at forkoge kartoflerne og bage laksen (evt. dagen før), og servere salaten kold. Begge dele er rigtig lækkert, jeg foretrækker dog at servere sommersalat med laks og friske asparges lun.

Du kan servere salaten med eller uden dressing. Jeg servere gerne salaten sammen med en cremefraiche dressing tilsat friskhakkede dild. Salaten kan også serveres med en klassisk olie/eddikedressing med sennep og honning, eller en klassisk gul dilddressing, hvis man foretrækker dette.

Selve laksen har jeg valgt at bage med honning, den kan med fordel også bages med agavesirup. Som du kan læse dig til er mulighederne for variation mange, så du kan lave lige netop den salat du er vild med.

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Sommersalat med laks og friske asparges

Sommersalat med laks og friske asparges

Mygreenkitchen
En simpel og nem sommersalat der kan serveres både lun og kold
Ret Hovedret, Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Ovnbagt laks

  • 400 g. fersk laks
  • 2 spsk. flydende honning
  • salt og peber

Salaten

  • 6 mellemstore nye kartofler (kogte og skåret i mindre stykker)
  • 75 g feld salat
  • 4-5 store håndfulde salat (vælg din yndlingssort
  • 1 bundt friske asparges (skåret i mindre stykker)
  • 1/2 mellemstort rødløg (halveret og skåret i tynde skiver)
  • 5 spsk. pinjekerner
  • 6-8 tsk. kapers
  • lidt frisk dild (til pynt)

Dressing

  • 2 1/2 dl cremefraiche
  • 1 håndfuld frisk dild
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Laksen

  • Start med at tænd ovnen på 200 grader varmluft. Find en bageplade frem med bagepair, og placer laksen med skinsiden nedad.
  • Fordel honning, salt og peber over laksen, og bag den i ovnen i ca. 25-35 minutter til den har en mørk gylden farve. 
    Begynd at lav resten af salaten mens laksen bages i ovnen. 

Kartofler

  • Rens kartoflerne og jord, og kog dem med skræl på til de er møre
    TIP: Tilsæt gerne lidt salt i vandet du koger kartoflerne i.
    Når kartoflerne er færdigkogte fjernes overskydende vand fra kartoflerne og kartoflerne stilles til afkøling.

Dressing

  • Lav dressingen mens kartoflerne køler af, ved at hælde 2 1/2 dl cremefraiche i en skål og tilsæt en håndfuld finthakkede dild. Rør det godt sammen, og smag til det med salt og peber.

Samling af salaten

  • Rens salaten og placer den på et stort serveringsfad.
  • Tilsæt snittede asparges, og tynde skiver rødløg. 
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og placer dem ovenpå salaten. 
  • Tilsæt derefter pinjekerner, kapers, og og frisk dild. 
  • Top til sidst med den bagte laks. 
  • Server salaten sammen med dild dressingen.
    Sommersalat med laks og friske asparges
Keyword Glutenfri, Nøddefri, Soyafri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering