Syltede grønne tomater
Sæsonen for hjemmedyrkede danske tomater er ved at være slut. Har du nogle tomater i din have som ikke er røde og modne, kan de faktisk godt spises. Ja de er faktisk utrolig lækre. Jeg laver gerne mine sidste drivhus tomater til syltede grønne tomater. De smager skønt til tapas eller ovenpå en græskar risotto.
Ønsker du lidt ekstra krydderier til dine syltede grønne tomater kan du eksempelvis tilføje kanel, kardemomme eller stjerneanis.
Inspiration:
Er du ligesom mig helt vild med syltning og fermentering kan disse opskrifter måske fange din interesse.
Syltede rabarber. Syltede sennepsfrø. Syltede chili og Syltede rødløg.
Hvis ikke du har prøvet det kan kombucha, som er en fermenteret te, måske også interessere dig.
Ingrediensvalg
Det kommer sig ikke så nøje hvad ud vælger af mærker i forhold til eddike (i hvertfald ikke hvis du sprød mig). Blot så længe at du vælger en klar eddike.
Når det kommer til vanilje, er der dog stor forskel på kvalitet. Personligt er jeg glad for at anvende vanilje pasta fra Mette Blomsterberg, da dette dette spare mig for tid og penge (reklamelink). Vaniljepasta holder væsentlig længere end, hvis jeg køber vaniljestænger, og i disse sparetider, er dette virkelig værd at tænke over, da vaniljestænger faktisk er blevet temmelig dyrt.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Syltede grønne tomater
Ingredienser
- 500 g. grønne cherry tomater
- 300 g. sukker
- 1 1/2 dl. vand
- 1 1/2 dl. klar eddike
- 1 stk. 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta
Sådan gør du
- TIP: Du kan gøre 2 ting når du laver syltede tomater. 1) Enken kan du lavere alle tomaterne, eller lade vær med at halvere de helt små tomater. (Dette fortrækker jeg selv). 2) De tomaterne som du vælger ikke at halvere skal du lave et lille hul i så lagen kan trænge ind i tomaterne. Dette gør du fx. med en tandstik, enden af en lille skarp kniv eller en kødnål.
- Hæld sukker, eddike og vand i en gryde, og kog blandingen op ved middelhøj varme til sukkeret er opløst. Bruger du vaniljepasta tilsættes det eddikeblandninge. Bruger du . vaniljestangen flækkes denne inden til kommes i gryden.
- Hæld forsigtig tomaterne i gryden, og lad dem koge 3-5. VIGTIG: Pas på de ikke blive alt for bløde, der må gerne forsat være lidt bid i dem.
- Hæld både tomater og eddikeblandingen i 2 sylteglas. Sørg for at tomaterne er godt dækket til af eddileblandingen.
- Luk glassene og stil på køl. Tomaterne kan spises med det samme, men er bedst hvis de får lov at stå og trække i 1-2 uger, inden servering.