Børnevenlig og glutenfri brød
Børnevenlig og glutenfri brød UDEN mælk, æg, soya, nødder og gluten.
Jeg er blevet spurgt af refluksfamilie, om jeg ikke vil dele den opskrift på børnevenlig og glutenfri brød. Jeg har brugt denne opskrift store dele af min søns liv. Faktisk startede jeg med at lave den kun med hirsemel, squash og kokosolie, men dette resultere i meget forskellige resultater. Sommetider blev brødet godt andre gang ville det ikke sætte sig. Jeg har derfor over det seneste år eksperimenteret rigtig meget med netop dette brød, for at lave en opskrift, som jeg ved giver et lækkert og blødt børnevenlig glutenfri brød, hver eneste gang. Lækker børnevenlig og glutenfri vegansk brød, med squash.
Denne opskrift på børnevenlig og glutenfri brød er lavet af hirsemel, quinoamel, og kokosolie (reklamelink). Brødet er derfor uden nogen former for majs eller boghvedemel. Brødet er derfor et super alternativ til de helt små i familien som skal i gang med at spise fast føde. Jeg har samtidig sørget for at der er skjulte grøntsager i brødet, som gør det lettere for de små maver at fordøje.
INGREDIENSVALG
Dette børnevenlige og glutenfri brød er lavet på hirsemel og quinoamel fra biogan og urtekram. Jeg bruger gerne fine loppefrøskaller, da det hjælper med at give en super konsistens til brødet. Personligt er jeg glad for at handle ved Helsebixen, da på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer. (reklamelink) Der er derfor ofte der jeg køber alle mine glutenfri varer da de bl.a. også forhandler glutenfri natron og bagepulver på deres side. Hvad angår kokosolie er jeg blevet rigtig glad for at anvende denne fra KoRo. Her får du en koldpresset kokosolie i top kvalitet. (reklamelink).
Andre alternativer:
Er du ligesom mig glad for det glutenfri køkken, kan disse opskrifter måske interessere dig. Du vil på bloggen kunne finde fx. vegansk og glutenfri brød, veganske og glutenfri vafler, og veganske og glutenfri boller. Alle opskrifter er lette at gå til og kræver ikke en masse ingredienser. Samtidig har de alle til fælles at de både er uden majs, boghvede og nødder.
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Børnevenlig og glutenfri brød
Ingredienser
- 1 mellemstor squash (skrællet og revet fint)
Tørre ingredienser
- 2 dl. hirsemel
- 2 dl. quinoamel
- 1 tsk. natron (glutenfri) (se ingrediensvalg)
- 2 tsk. fine loppefrøskaller (se ingrediensvalg) (kan erstattes med 1 spsk. hørfrømel)
- 1 spsk. kokosolie (smeltede)
- 1 spsk. æblecidereddike
- 3 dl. vand
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 185 grader varmluft.
- Skræl squashen og riv den fint.
- Hæld alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt 2 1/2 dl. vand. (gem de sidste 1/2 dl vand til senere). Rør det godt sammen så der ingen klumper er i melet.
- Tilsæt så det revet squash og rør det godt ind i dejen.
- Smelt kokosolie, og tilsæt kokosolie, æblecidereddike og den sidste 1/2 vand til dejen. Rør det hele godt sammen.
- Hæld dejen over i en bradepande med bagepapir (jeg bruger en der er 36x23cm).
- Bag brødet i midten af ovnen i 30-35 min til det er gyldent brun på toppen.
- Tag brødet ud af bradepanden (Lad den blive i bagepapiret) og placer brødet (med bagepapir forsigtig på en bagerrist. (På den måde undgår du kondens i bunden af brøddet.
- Når brødet er afkølet skæres det i ønskede størrelser.
- Opbevar brødet på køl. Brødet kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.
2 thoughts on “Børnevenlig og glutenfri brød”