Wrap med bagt laks, æg og syltede rødløg
Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er vild med wrap. Det er en utrolig nem måde at lave frokost på. Denne wrap med bagt laks og syltede rødløg er super simpel at lave. Samtidig er den både mættende og nærmede. Du kan vælge lige den slags grønt i du ønsker, alt fra salat, tomater, agurk, rødløg, eller en helt femte ting. Jeg har lavet denne wrap ved først at fordele den bagte laks på 3/4 af wrappen. Så tilsætter jeg lidt spidskål og syltede rødløg. For lige at give den lidt ekstra har jeg tilsat en skive ost, og lidt chilimayonnaise. Du kan også med fordel udskifte skiveskåret ost, med ex. smøreost med krydderurter eller hvidløg. Denne wrap kan spises som den er, eller du kan putte den i en panini maskine eller toaster. Dette giver wrappen en sprød kant og får osten til at smelte.
ALTERNATIVER
Er du vild med chili, kan du lave din egen chilimayonnaise ved at blande mayonnaise og sriracha chili sammen, Er du mælkeallergiker vælger du blot en vegansk mayonnaise (reklamelink). Til wrappen har jeg brugt helt almindelige fuldkornstortillas, som kan købes i de feste supermarkeder.
Leder du efter en glutenfri tortilla, kan jeg varmt anbefale dem fra Old Eld Paso, som er lavet på majsmel (reklamelink).
PANDE ELLER PANINI JERN
Jeg er normalt rigtig glad for at anvende Tefal snack collection når jeg laver wraps (reklamelink). Det er super let at arbejde med, og samtidig har den den fordel at man kan skifte pladerne ud. Man kan derfor både kan bruge den til at lave wrap eller ex. veganske og glutenfri linsevafler, eller veganske og glutenfri vafler med snack peber og blomkål. Jeg har i denne opskrift valg at lave den uden, men er er du til en varm sprød wrap med smeltede ost, kan jeg virkelig anbefale dig at bruge panini maskinen.
OPSKRIFTER MED WRAP
Er du ligesom mig også total vild med wrap, vil denne opskrift på en lækker frokostwrap med kylling og spidskål måske også kunne fange din interesse. Leder du efter en vegetar udgave er denne glutenfri æggewrap med hummus og stegte svampe måske noget for dig.
Er du på jagt efter en vegansk wrap kan jeg varmt anbefale dig at prøve denne veganske wrap med falaffel og hummus.
ALLERGENER
Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
wrap med bagt laks og syltede rødløg
Ingredienser
- 1 stk. fuldkorns tortillas
- 100 g. bagt laks (kan erstattes med tun eller kylling)
- 1 håndfuld spidskål (snittet)
- 1 skive ost
- 1-2 spsk. chili mayonnaise
- 1-2 spsk. syltede rødløg
Sådan gør du
- Find en tortilla frem og fordel den færdig bagte laks på 3/4 af din tortillas. Skær et snit i tortillaen med en kniv fra midten og ud kanten, så du let kan folde tortillaen, når alt fyldet er tilsat. Fordel, chilimayonnaise, spidskål, ost og syltede rødløg. Krydder med salt og peber.
- Fold tortillaen 3 gange, så du har en trekantet wrap. TIP: Spis den som den er, eller placer den i et panini jern og stegt til den er gyldne .Velbekomme 🙂