Asiatisk nudelsalat – med rejer & peanutbutterdressing

Asiatisk nudelsalat – med rejer & peanutbutterdressing

For mig er det vigtig at maden jeg spiser, er farverig og indbydende at se på. Denne asiatisk nudelsalat med sesammarinerede glasnudler, bliver derfor lavet temmelig ofte herhjemme. Både fordi den er utrolig let at lave, men også fordi, at den indeholder over 550g grøntsager i alverdens forskellige farver. Salaten indeholder både spidskål, agurk, snackpeber, salat, mango og friske krydderurter. Den er et hit hos min søn, som elsker at sidde og spise de små grøntsagsstænger i forskellige farver, som der er i en asiatisk nudelsalat.

Herhjemme serveres asiatisk nudelsalat altid sammen med en cremet peanutbutter dressing. Dressingen er mildest talt vanedannende.! Peanutbutter dressingen kan bruges til rigtig mange ting, både til salater, som dip serveret med grøntsagsstænger, eller til friske vietnamesiske forårsruller. Der er dog stor forskel på peanutbutter. Personligt er jeg utrolig glad for den peanutbutter, som Peanutbutter Pusheren laver, da de ligger stor vægt på at peanutbutteren altid er frisklavet. Dette gør at den ikke danner det typiske olie lag i toppen, men i stedet holder den lækre og cremet konsistens. (reklamelink).

Andre opskrift ideer

Ønsker du at prøve salaten på en lidt anderledes måde? Kan jeg varmt anbefale, at lave den med vietnamesiske forårsruller. Du kan bruge alle de samme ingredienser, til fyldet i de friske vietnamesiske forårsruller. Til dig der ikke kender vietnamesiske forårsruller er det lavet af rispapir, som man dypper i vand for at blødgøre den, så de kan rulles til forårsruller. Det er både nemt og lækkert, og en sjov måde for hele familien at lave mad på.

Allergener

Selve salaten er mælkefri og æggefri. Den er dog let at lave glutenfri, du udskifter blot torpedo rejerne med fx. tigerrejer, bagt laks eller kylling. Ønsker du en vegansk eller vegansk udgave undlader du blot kødet. 🙂

Står du med en masse grøntsager og frugt i køleskabet, som du ikke lige ved hvad du skal bruge til? Så tilsæt fx. gulerødder, alm. spidskål, sukkerærter, hvidkål, avocado, æble eller ananas til opskriften. Prøv dig frem 🙂 Klik her hvis du ønsker mere inspiration til veganske, vegetariske, mælkefri- eller glutenfri opskrifter.

Nudelsalat med torpedo rejer og peanutbutter dressing

Asiatisk nudelsalat – med rejer & peanutbutterdressing

Mygreenkitchen
Ønsker du en glutenfri version, udskrifter du torpedo rejerne med fx. tigerrejer, kylling eller bagt laks.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret, Salat
Køkken Asiasisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Nudelsalaten

  • 200 g. glasnudler kogte
  • 1-2 spsk. sesam olie
  • 1 håndfuld frisk mynte (groftsnittet)
  • 1 håndfuld frisk koriander (groftsnittet)
  • 1 mellemstor agurk (snittet i tynde stænger)
  • 1 stor snackpeber (snittet i tynde stænger)
  • 1/2 mellemstor moden mango (snittet i tynde stænger)
  • 1/2 lille rød spidskål (snittet i tynde stykker)
  • 1/2 lille iceberg salat (snittet i tynde stykker)
  • 1 pk. torpedo rejer bagte i ovnen

Peanutbutter dressing

  • 145 g. peanutbutter
  • 1 spsk. soja (evt. glutenfri)
  • 1 spsk. østerssauce (undlades ved vegansk udgave)
  • 1 spsk. fiskesauce (undlades ved vegansk udgave)
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1/2 mellemstor citron (saften)
  • 1 tsk. hvidløgspulver eller 1 fed presset hvidløg
  • 1 dl. kogende vand

Sådan gør du
 

Forberedelse af salaten

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og placer torpedo rejerne på en bageplade med bagepapir
    Bag i midten af ovnen i ca. 30 min til de er gyldne og sprøde.
  • Sæt vand over at koge. (jeg bruger en elkedel med 1500ml liter vand).
    Placer glasnudlerne i en stor skål, som der tåle høj varme og hæld det kogte vand over dem. Lad nudlerne stå og trække i ca. 10 min.
    Glasnudler
  • Rens alle grøntsagerne grundigt, og snit salat og rød spidskål i tyndere stykker.
    Snittede grøntsager
  • Snit agurk og rød peber i aflange stænger. Hak koriander og mynte groft.
    Snittede grøntsager
  • Halver mangoen.
    Fjern skrællen og snit den i tyndere skiver.
    Snittede mango
  • Når torpedo rejerne er færdige, tages de ud af ovnen og placeres på en tallerken med køkkenrulle.
    Kilo halerne af, og skær rejerne i den ønskede størrelse.

Samling af salaten

  • Hæld det kogte vand fra nudlerne og skyl dem i koldt vand. Placer dem i en stor serveringsfad, og tilsæt 1-2 spsk. sesamolie. Rør det godt sammen.
  • Placer salat og rød spidskål ovenpå nudlerne.
  • Fordel så agurk, snackpeber og mango hen over salaten.
    Top til sidst salaten med de færdig bagte torpedo rejer, mynte og koriander.

Peanutbutter dressing

  • Hæld alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.
    TIP: Er din peanutbutter meget stiv eller skiller, kan du med fordel hælde det hele i en større skål, og miks det forsigtig sammen med en håndmikser.
  • Server dressingen ved siden af eller hæld den over salaten. Velbekomme 🙂
Keyword Mælkefri, Æggefri


14 thoughts on “Asiatisk nudelsalat – med rejer & peanutbutterdressing”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering